Tigergyton

Tigerpyton er en superkul kveler som kommer fra India. Den blir vanligvis 2,5 – 3,5 meter lang og liker seg der det er godt, varmt og fuktig.

Pytonslanger
Pytonslangene og boaslangene er verdens største slanger. Før trodde man at pytonslangen var en underart av boaslangen, men dette stemmer ikke. Det finnes 36 arter av pytonslanger og alle sammen er kvelerslanger.

Pytonslanger har ikke gift, men skarpe tenner som de holde byttet med. De svelger byttet helt.

Tigerpyton
Nettpyton er en kvelerslange som andre pytonslanger. Den liker å spise små pattedyr, men tar også reptiler og fugler. Tennene til tigerpyton vender bakover og derfor blir det vanskelig for byttet å komme seg ut igjen etter at det har blitt svelget av slangen.

Når en tigerpyton har spist seg skikkelig god og mett trenger den ikke å spise på flere uker. Det sies at noen har dokumentert at en tigerpyton spiste seg så mett en gang at den ikke trengte å spise på to år!

Når en tigerpyton skal ha babyer, så legger den inntil 100 egg! Pytonmammaen kveiler seg rundt eggene og vokter dem for farer. Hun kan klemme seg rundt eggene for å gjøre dem varmere.

Tigerpyton liker seg i mange forskjellige landskap som gressletter, steinrøyser og skoger. Den er avhengig av å ha en vannkilde der den bor. Slangen er en flink svømmer.

Fakta


  • Lever i India.
  • Nettpyton er nær utrydningstruet.
  • Tigerpyton er ikke giftig og lite aggressiv.
  • Før trodde man at burmesisk pyton var det samme som tigerpyton, men de ble skilt i to forskjellige arter i 2009.
  • På latin heter tigerpyton Python Molurus.