Rev

Våre herlige rever! – denne gjengen kan du glede deg til å møte! Her i Bjørneparken har vi en familiegruppe bestående av fem rever. Pappa Tønna og ungene hans (Finbeck, Frederik, Filip og Fia) har hele reveskogen for seg selv! Bli med oss på reveforing neste gang du er innom parken! Da får du bli med dyrepasserne inn i reveskogen og mate de!

Hva spiser egentlig rever?
Rødreven er en omnivor, som betyr at den spiser både planter og dyr, og har stor variasjon i kosten. Om vinteren består store deler av kosten av små gnagere som mus og lemen. De har heller ikke noe imot kadavre eller rester som har blitt lagt igjen av andre rovdyr. Om sommeren er kosten mer variert og kan bestå av både fugl, fugleegg, frosker, firfirsler og insekter. Hvis muligheten byr seg tar de også større byttedyr som hare og rådyr. Forskjellige sorter bær og frukter står også på menyen, spesielt utover høsten. Rødreven er utrolig tilpasningsdyktig og befinner seg ofte der det er best tilgang til mat. Derfor bor det veldig mange rødrever i byer. Der livnærer de seg av maten vi kaster, akkurat som andre dyr, som også har forstått at det er mye mat å finne i nærheten av mennesker.

Hvor bor rødrever?
Rødreven er å finne over store deler av Nord-Amerika, Eurasia og Nord-Afrika. I tillegg ble den introdusert i Australia på 1800-tallet av britiske kolonister. Der blir den regnet som en invasiv art (en fremmed art) som har hatt negativ effekt på flere mindre pattedyr og fuglearter i landet. Reven bor i revehi som den lager seg inni skogene. Revehiet er ofte en hule som reven har gravd ut selv. Hiet har gjerne flere utganger, slik at reven kan stikke av om den får besøk av noen den ikke liker.

Tror du reven kommer til deg?
Selv om revene våre er tamme, så bestemmer de selv hvem de vil komme til, og det er de som bestemmer hva de tør.
Følg med på foringsprogrammet, så ser du når du også kan være med inn til revene! De kommer nesten alltid og spesielt ofte til dyrevenner.

Fakta


  • Reven er verdens mest utbredte rovdyr.
  • What does the fox say? Reven bruker faktisk opptil 20 forskjellige lyder for å kommunisere med andre rever!
  • Reven kan løpe i nesten 50 kilometer i timen!
  • Revene ute i naturen lever i gjennomsnitt 3 år. I Bjørneparken derimot lever revene til de er 12 – 13 år gamle. Revene våre blir så gamle fordi de får godt stell og god mat hele tiden – og fordi ingen spiser dem.
  • Både ulven og gaupa kan spise rever.
  • Reven heter Vulpes vulpes på Latin.
  • I gamledager trodde man at det å ha en rev løpende rundt huset sitt var et varsel om død.