En hel flokk med rever!

                    – denne gjengen kan du glede deg til å møte!

                         I Bjørneparken får du ikke bare se reven! Er du heldig kommer den bort til deg og spiser – ikke deg, men revemat fra hånden din!

Hva spiser egentlig rever?

Reven spiser ikke opp alle dyrene i skogen, men den er et rovdyr. Det betyr at den spiser noen andre dyr. Reven er glad i fugler, egg, insekter og mus. Og så spiser den døde dyr og ting folk har kastet fra seg. Noen ganger kan den spise små rådyrkalver eller lam. Andre ganger kan den spise frukt og bær.

Vet du hvor reven bor?

Reven bor i revehi som den lager seg inni skogene. Revehiet er ofte en hule som reven har gravd ut selv. Hiet har gjerne flere utganger, slik at reven kan stikke av om den får besøk av noen den ikke liker. 

Tror du reven kommer til deg?

Selv om revene våre er tamme, så bestemmer de selv hvem de vil komme til, og det er de som bestemmer hva de tør. 

Følg med på foringsprogrammet, så ser du når du også kan være med inn til revene! De kommer nesten alltid.

Visste du dette om reven?

  • Reven kan løpe i nesten 50 kilometer i timen! Tror du den kan få fartsbot?
  • Revene ute i naturen lever i omtrent 3 år. I Bjørneparken lever revene til de er 12 – 13 år gamle. Tenk om din bestemor, som kanskje skal bli 90 år hadde blitt 360 år! Revene våre blir så gamle fordi de får godt stell og god mat hele tiden – og fordi ingen spiser dem. Hvis du ikke spiser bestemor, så kanskje..
  • Både ulven og gaupa spiser rever. Det får de ikke lov til i Bjørneparken – for her skal alle være snille med hverandre. 
  • Alle dyr har rare navn på latin. Reven heter vulpes vulpes. Om du sier det i barnehagen eller på skolen, så får du kanskje hoppe over et år! 

En fantastisk park på alle måter!!!! Må opplevast!!

Elisabeth