De søteste geitene i verden

Geitene i Bjørneparken er noen av de koseligste dyrene man kan treffe på. Hos oss får barna treffe dem på nært hold.

Alle våre bukker kommer seg til seters!
Noen av de nydeligste dyrene på en gård er geitene. De er med i barnesanger og eventyr. I Bjørneparken bor geitene på seteren om sommeren, der de er en viktig del av Dyrepasserskolen, som alle barn mellom 4 og 10 år kan være med på.

Hva spiser geitene?
Geitene spiser omtrent alt de kommer over. Gress, kvister og løv. Ikke alle er like glad i geiter som kommer på besøk. I gamledager var det lov å drepe geiter som kom inn i feil hage. I dag liker nesten alle geiter og syns de er kjempesøte der de hopper og spretter!

Kom til seters du også, da!
Du treffer geiter på seteren helt øverst i Bjørneparken og noen like ved inngangen. Kommer du opp på seteren lover vi at du ikke blie særlig fet av det, for bakken opp er lang og bratt. Husk å være en dyrevenn, så blir opplevelsen helt super både for deg og for geitene! 🙂

Fakta


  • Geitene er mest utbredt i Norge der det er vanskelig å ha andre dyr. Geiter krever mindre mat og tåler brattere bakker enn de fleste andre gårdsdyr.
  • Geitemelk blir brukt til å lage geitost. Den kan være myk og har og hvit eller brun.
  • Ordet raggsokker kommer fra geitens ragg som ofte ble brukt til å lage – nettopp – raggsokker.
  • Hun som lagde sangen “Å jeg vet en seter” om geitene lagde også en sang om at barn skal vente med å få kaker til de voksne har forsynt seg. Den heter “Ikke tigge”. Hun som skrev den het Margrethe Munthe og var egentlig ikke særlig hyggelig.
  • På latin heter geit capra