Ofte stilte spørsmål

Her kan du få svar på noen av de vanligste spørsmålene vi får fra gjestene våre.

Hvor kommer dyrene deres fra?

De fleste dyrene våre er født og oppvokst i park. Noen dyr kommer fra Sverige, som for eksempel gaupene Flora og Blixten, mens noen dyr er født i Bjørneparken slik som bjørnene Trym og Anton. Veldig sjeldent tar vi imot foreldreløse dyr som ikke hadde klart seg ute i naturen på egen hånd. Søskenparet Elga og Elgus ble født i naturen, men da mamma ble påkjørt da de bare var 2 uker gamle, måtte vi hjelpe til! Elgene bodde i hagen til en av dyrepasserne våre, og ble flasket opp til de ble så store at de kunne flytte inn i parken. Du kan lett kjenne dem igjen, begge to har et blått og et brunt øye hver – heterochromia!

Hva gjør dere når dyrene blir syke?

Vi sjekker og steller dyrene våre hver dag, slik at vi vet med en gang dersom noen ikke føler seg bra. Da kommer veterinæren og hjelper oss med å finne ut hva som gjør vondt.

Hvorfor finnes dyreparker?

I en ideell verden hadde man kanskje ikke trengt å ha dyr i parker. Men pga menneskelig aktivitet forsvinner flere og flere dyrearter hvert år, og dyreparkene gjør et viktig arbeid innenfor bevaring av dyrearter. Blant annet kan man holde såkalte “reservebestander”, som kan hjelpe å beskytte det genetiske mangfoldet i en art. Dyr i park er også veldig viktig for forskning, slik at vi skjønner hvordan vi kan beskytte arten i naturen på best mulig måte. Og ikke minst er det utrolig viktig for mennesker å oppleve kontakt med dyr og natur, slik at vi føler et engasjement for å beskytte naturen!

Bjørneparken er en nydelig plass og være

Vegard