Nettpyton

Nettpyton er verdens lengste slange! Den kan bli over seks meter! Rekorden hadde en nettpyton i en dyrehage i Amerika. Den ble 8,5 meter og veide 145 kilo.  

Pytonslanger
Pytonslangene og boaslangene er verdens største slanger. Før trodde man at pytonslangen var en underart av boaslangen, men dette stemmer ikke. Det finnes 36 arter av pytonslanger og alle sammen er kvelerslanger.

Pytonslanger har ikke gift, men skarpe tenner som de holde byttet med. De svelger byttet helt.

Nettpyton
Nettpyton er en kvelerslange som andre pytonslanger. Den liker å spise pattedyr som gnagere og til og med noen husdyr her og der. Det skjer ikke ofte, men det har til og med hendt at mennesker har blitt spist. Når den jakter ligger den gjerne og venter på byttet sitt, og når det er nært nok så… 

Nettpytonen kan legge opp til 80 egg på en gang! Når eggene klekkes etter 88 dager er babyene allerede en halv meter lange. 

Nettpyton liker seg best i regnskog, vanlig skog på på sletter som gjerne er i nærheten av en elv eller innsjø. Slangen er en flink svømmer.

Slangen blir jaktet på for skinnet, mat og for å bli fanget til å være kjæledyr.

 

Fakta


  • Nettpyton lever i Sørøst-Asia, i land som India, Pakistan, Bangladesh, Vietnam, Kambodsja, Laos, Myanmar, Thailand, Malaysia, Singapore, Indonesia og Filippinene.
  • Nettpyton er ikke utrydningstruet
  • På latin heter nettpyton Malayopython reticulatus