Kubansk krokodille

Den kubanske krokodillen lever bare på Cuba! Selv om den ikke er av de største er den blant de raskeste og mest aggressive av krokodilleartene som fins.

Våre kubanere
Her i Bjørneparken bor det tre kubanske krokodiller. De er søstre og er 6 år gamle. De lånes av Krokodille Zoo i Danmark, sånn at vi kan vise fram og lære folk om disse flotte dyrene. Kubansk krokodille er kritisk truet art, og det finnes i dag ca. bare fire tusen igjen ute i det fri.

Hva er en kubansk krokodille og hvor bor den?
Den kubanske krokodillen lever i elver og i sump-landskap, og finnes i dag bare på Cuba. Den er ikke blant de største krokodillene som fins, men den er en av de mest aggressive og raske. Med sine ganske lange bein, er den en av krokodilleartene som klarer seg aller best på land. Treffer du en ute i naturen, så anbefaler vi at man ikke nærmer dem!

Hva spiser den kubanske krokodillen?
Fisk, små pattedyr og skilpadder er luksusmålltider for denne sinnataggen. Den kubanske krokodillen har så kraftig hale at den bruker den gjerne til å bykse ut av vannet for å fange dyr som sitter i trærne langs bredden.

Utrydningstruet
Den kubanske krokodillen er i dag sterkt utrydningstruet.

Fakta


  • Den kubanske krokodillen legger 30 – 40 egg, som klekkes etter 60 – 70 dager.
  • Den kubanske krokodillen blir normalt 2,1 – 2,3 meter lang, men noen hanner kan bli hele 3,5 meter.
  • Temperaturen under rugingen av eggene bestemmer kjønnet til krokodillen. Tenk om du kunne skru opp varmen mens mamma var gravid, så ble lillesøster til en lillebror!
  • På latin heter den kubanske krokodillen Crocodylus rhombife