Den største og farligste

Fra sumpene rundt Amazonas kommer den grønne anakondaen.

Hva i alle dager er en grønn anakonda?

Grønn anakonda er verdens tyngste slange. Den kan bli over 100 kilo og mellom 6 og 9 meter lang. Den er en kvelerslange som jakter på flodsvin, hjort og – hold deg fast; kaimaner! Når den har fanget byttet sitt drar den det ned i vannet og drukner det før den svelger byttet helt. Den tygger ikke byttet sitt. Den bruker tennene til å holde det fast.

En stor gamling

En grønn anakonda kan bli 60 år, og den vokser hele livet. Hadde du vokst med samme farten som du gjør nå helt til du ble 60 år er det ikke umulig at du også kunne blitt 9 meter lang.

Hvem er grønn anakonda farlig for?

Grønn anakonda angriper sjelden mennesker, men det kan skje. Fordi voksne mennesker blir vanskelig å spise vil den helst ha barn.

Dersom du tenker å anskaffe deg en slange anbefaler ikke å prøve grønn anakonda. Det er heller ikke lovlig. Ønsker du å skaffe deg en slange på lovlig vis anbefaler vi denne artikkelen hos Mattilsynet. Bjørneparken har ikke anledning til å overta dyr.

Visste du dette om grønn anakonda?

  • Grønn anakonda føder levende unger.
  • Den får vanligvis 20 – 40, men kan få 100 babyer på én gang. Hadde det vært mennesker hadde det vært nok til en liten skole.
  • Babyene til den grønne anakondaen er  70 – 80 cm lange og de må klare seg helt selv fra de er nyfødt.
  • Grønn anakonda lever i Sør-Amerika – øst for Andes-fjellene.
  • Den grønne anakondaen kan være en kannibal. Da er det ofte at en dameslange spiser opp en herreslange. Man er usikker på hvorfor, men det kan tenkes at hun vil ha ekstra næring hvis han har gjort henne gravid.
  • På latin heter grønn anakonda eunectes murinus. Og vi nekter deg å klappe den!