Denne leoparden finnes det bare 80 av i hele verden!

To av dem kan du møte i Bjørneparken.

Den utrydningstruede amurleoparden kan hoppe 3 meter rett opp i lufta og hele 5 meter bortover. Den klatrer lett til toppen av ei 25 meter høy furu, og kan løpe helt opp i 60 kilometer i timen.

I Bjørneparken bor amurleopardene Igor og Zino. Zino er fremdeles ganske sjenert, mens Igor er varm i trøya så det holder. Om sommeren har vi to leopardforinger. Igor er blitt veldig trygg, og kommer nå til alle foringer. Da kommer han gjerne gående på gangveien mellom trærne og frem foringsplattformen. Når han spiser på plattformen, kommer han i samme høyde som de besøkende. Når han er mett tar han gangveien tilbake til skogen sin og blir borte.

Amurleoparden er en av ni ulike leopardtyper, og ren kjøtteter, ja, faktisk det man kaller en toppkonsument i områder den lever i. De jakter for det meste om natten, hvor de sniker seg på byttedyr, eller legger seg i bakhold og venter til byttet er nærme nok til å angripe. Ute i naturen, lever den kun på et begrenset område helt øst i Russland og litt inn i Kina, et område med varme somre og kalde vintre.

Dessverre er denne leopardtypen et av de mest utrydningstruede kattedyrene i verden. Hvis det ikke gjørs noe for å stoppe det, kan amurleoparden forsvinne fra naturen i løpet av vår generasjon.

Du kan lese mer om leopardene her, og hvorfor det er så viktig at vi forsetter å beskytte den slik at stammen kan vokse seg til å bli større.

Her er forresten 8 ting du absolutt bør får med deg når familien besøker Bjørneparken.

Klikk deg inn her for å se det faste programmet som kjøres i Bjørneparken hver dag

Åpningstider og smittevern
Bjørneparken er åpen og byr på stor plass, trygge omgivelser og masse frisk luft utendørs.

Det selges kun 1500 billetter hver dag for å sikre god plass til de besøkende. Bjørneparken er åpen hver dag fra 20. juni kl 10 – 18. Grunnet smittevern, gjennomføres ikke
slangehåndtering og krokodillemating. Zipline og innendørs lekeland stengt inntil videre.

Enkelte andre restriksjoner gjelder også på ulike steder i parken inntil videre.

Alle billetter må kjøpes online www.bjorneparken.no

Bjørneparken er en nydelig plass og være

Vegard