Om Bjørneparken

– magiske møter mellom dyr og mennesker

I Bjørneparken oppstår det magiske møter mellom dyr og mennesker hver eneste dag. Vi har stor variasjon av norske rovdyr og ville dyr, i tillegg til kjente husdyr fra bondegården. Innendørs finner du Norges største krokodilleutstilling med 30 krokodiller, skanger og andre eksotiske dyr.

Hva er Bjørneparken?

Bjørneparken er, som navnet sier, en dyrepark med mange og flotte bjørner. Men, vi har også en rekke andre dyr som gaupe, rev, elg, rådyr, hjort og en rekke ”husdyr” som geiter, hest, gris, høner og ikke minst pinnsvin. Disse kan du møte, og flere av de kan stelles og koses med.

Hos oss kommer du svært tett på dyrene; i vårt fôringsprogram med aktiviteter og fôringer hver time kan du lære å stelle dyr, se bjørnungen Brutus leke og få frukt på vår nye fôringsarena, se gaupen ”Blixten” jakte på maten, være med inn i bjørnehiet, delta på vår dyrepasserskole, håndfôre elgen med gulerøtter og se dyrepasserne sosialisere med våre bjørner.

Stor plass for dyr og mennesker

Store gangbroer gjennom terrenget gjør det enkelt for deg å bevege deg rundt i parken.

Trenden i dyreparker i Europa er færre dyr i større innhegninger. Her er virkelig bjørneparken en markedsleder, våre store og naturlige innhegninger gir trygge og selvstendige dyr, og dyrenes velferd er vi stolte over.

I Bjørneparken trives både dyr og mennesker. Vi har store naturlige innhegninger, tilrettelagte fôringsarenaer med fôring hver time i åpningstiden. Her kommer du tett på dyrene, og lærer mer om de av engasjerte dyrepassere.

Tilbud i parken

I tillegg til alle dyrene våre har vi en stor kafè, Bamsebua med grilling og hamburgere – og en flott souvenirbutikk.

Vi har også 2 store utendørs lekeområder, en hinderløype, en kjempekul zipline, og et innendørs lekeland. Og ikke nok med det – i 2014 åpnet vårt topp moderne rovdyrsenter med interaktiv læring om de fire store norske rovdyrene; bjørn, ulv, jerv og gaupe.
I tillegg til alle dyrene våre har vi en stor kafè, et godteland (nytt i 2015), bamsebua med grilling og hamburgere og en flott suvenirbutikk.

Vi har også 2 store utendørs lekeområder, en hinderløype og et innendørs lekeland.Og ikke nok med det – i 2014 åpnet vårt topp moderne rovdyrsenter med interaktiv læring om de fire store norske rovdyrene; bjørn, ulv, jerv og gaupe.

Og ikke nok med det – i 2014 åpnet vårt topp moderne rovdyrsenter med interaktiv læring om de fire store norske rovdyrene; bjørn, ulv, jerv og gaupe.

Visste du dette om Bjørneparken?

Skallet kan bli 140 cm langt.

Aldrabraskilpadden kan bli 250 kilo tung.

Den kan bli over 100 år.

Aldabraskilpadden legger fra 5 – 15 egg om gangen i groper som den graver i sanden.

Det tar 100 – 200 dager før babyskilpadden krabber ut av sanden.

Babyene til aldabraskilpadden veier 65 gram når de krabber ut. Etter et år veier de 700 gram.

På latin heter aldabraskilpadden geochelone gigantea – høres ut som et mafiamedlem.