Bjørneparken er åpen for sesongen 2021!

 

Bjørneparken er en svært stor park med mye plass. Trygghet for våre gjester, ansatte og dyr er vår høyeste prioritet. Vi har etablert en rekke smittevernstiltak i parken, men du vil alltid utsette deg for økt risiko for smitte ved å være på offentlige steder der folk er samlet.
Nå som samfunnet har åpnet opp uten smittervernstiltak, skal det fremdeles være trygt å besøke parken. Vi beholder derfor flere av tiltakene vi har innført under corona-perioden.
De viktigste tiltakene er følgende:

 

* Vi selger kun 1 500 nettbilletter pr dag. Kjøp dine billetter tidlig, og sikre deg inngang på de meste populære dagene.
* Benytt våre desinfiseringsstasjoner som står plassert rundt i hele parken ofte.

* Det vil ikke være mulig med slangehåndtering eller å være med inn i hiet.

I Bjørneparken har vi over 260 000 kvadratmeter uteområde som våre gjester og dyr kan glede seg over. Nesten alle våre opplevelser er utendørs.

 

Fordi vi jobber med og blant dyr, har vi alltid opprettholdt en høy standard når det gjelder hygiene og desinfisering. Siden begynnelsen av Corona Virus-pandemien har vi mer enn doblet mengden av antibac-stasjoner i parken, disse er også behold nå som samfunnet er gjenåpnet.
Enhver ansatt som har symptomer, også svært milde, må være hjemme og gjennomføre en øyeblikkelig Corona-test. De får ikke lov til å komme tilbake på jobb før de har blitt klarert av helsemyndighetene. Vi ber også våre besøkende som ikke føler seg friske om å besøke parken en annen dag.

 

Det er i utgangspunktet trygt å besøke Bjørneparken, men som ved enhver offentlig utflukt er det alltid risikoer. De som er i høyrisikogruppen for smitteoverføring, bør vurdere å utsette besøket til perioder da besøket er mindre.

 

Vi takker alle gjestene våre som har støttet parken i pandemien. De fleste tilbakemeldingene vi har fått har vært ekstremt positive. Vi forstår imidlertid at et besøk i Bjørneparken kanskje ikke er for alle. Hvis du har bestilt billetter til parken og ikke er komfortabel med risikoen som finnes i et offentlig miljø som vårt, vil vi med glede utsette besøket ditt til en dag senere i sesongen da det er færre besøkende. Hvis du velger å besøke oss, ber vi deg om å ta hensyn til andre og gjøre ditt beste for å opprettholde god hygienepraksis. Ved ankomst til parken er det mulig for dem som ønsker det å be om en ansiktsmaske i billettluken og du vil få en utlevert uten kostnad. Vi ser frem til å se deg i parken i sommer, eller når du er komfortabel med å besøke oss.

 

Hilsen Kees Oscar Ekeli,
Direktør
Bjørneparken

 

 

Som forberedelse til turen til Bjørneparken

 

  • Vi oppfordrer våre besøkende til å sette seg inn  i vårt fôringsprogram for maksimalt utbytte av besøket. Dette finner du på våre nettsider under Opplevelser – Program for dagen.
  • Vi har en rekke stasjoner for desinfeksjon og håndvask i parken. Bruk disse 🙂
  • Vær oppmerksom på at noen av våre fôringer har blitt kansellert. Dette betyr at man ikke lenger kan gå inn i bjørnehiet, holde en slange eller vise noen reptilfôringer.
  • Våre andre fôringsprogrammer som reven, reinsdyr og elg, amurleopard, ulv, bjørn og gaupe har endret seg. Vi vil nå ha 5 hovedaktiviteter spredd rundt i parken, der fôringer og aktiviteter gjentas flere ganger daglig. Vær tålmodig med vår revefôring der vi har begrenset antall personer inn i kabinettet på en gang.
  • Vi oppfordrer våre gjester til å unngå bruk av kontanter.
  • All mat og drikke vil bli servert over disken av våre ansatte.
  • Vi har egne ansatte dedikert til sanitisering og rengjøring av alle toaletter og innendørs områder.

Vi ber om at du avstår fra å besøke oss dersom du nylig har vært syk eller viser tegn på sykdom. Bjørneparken skal være et trygt sted for alle å besøke, og vi ber om din hjelp til å sikre alles helse og sikkerhet ved å praktisere regelmessig håndvask, god hoste/nysehygiene og ved å holde avstand fra andre.

 

Vi gleder oss til å se deg i parken!