Bjørneparken er åpen for sesongen 2021!

 

Bjørneparken er en svært stor park med mye plass. Trygghet for våre gjester, ansatte og dyr er vår høyeste prioritet. Vi har etablert en rekke smittevernstiltak i parken, men du vil alltid utsette deg for økt risiko for smitte ved å være på offentlige steder der folk er samlet. Du er selv ansvarlig for å opprettholde avstandskravene for deg og din familie. Selv om besøket kan oppleves noe annerledes enn ved ditt forrige besøk, kan vi sammen finne nye veier til å skape magiske øyeblikk og minner. La oss sammen holde hverandre trygge. De viktigste tiltakene er følgende:

 

* Vi selger kun 1 500 nettbilletter pr dag. Kjøp dine billetter tidlig, da vi forventer å bli utsolgt flere av dagene i sommer.
* Våre besøkende over 12 år må bruke munnbind innendørs, ved alle publikumsfôringer og ved eventuelle køer.
* Benytt våre desinfiseringsstasjoner som står plassert rundt i hele parken ofte.

 

* Det vil ikke være mulig med slangehåndtering eller å være med inn i hiet.

 

I Bjørneparken har vi over 260 000 kvadratmeter uteområde som våre gjester og dyr kan glede seg over. Nesten alle våre opplevelser er utendørs.

 

Noen av våre attraksjoner er stengt. Dvs at vi har ikke zipline og eller innendørs lekeland, men plaskeland er åpen og berg- og dalbanen åpner 19.juni.

 

 

 

Vi har gjort en betydelig innsats for å sikre at alle fôringene har en varighet på mindre enn 15 minutter for å redusere langvarig eksponering i folkemengder. Vi har omfattende skilting over hele parken for å minne våre besøkende om avstandskravet. Våre dyrepassere starter alle fôringer med en oppfordring til våre gjester om å holde minimum 1 meter avstand til hverandre. Vi har også en rekke andre tiltak som er beskrevet på vår hjemmeside.

 

 

 

Utenom de programfestede publikumsfôringene er det fremdeles mulig å se de fleste av dyrene våre, og da med langt færre mennesker til stede dersom du går turen på egenhånd. Det er mer enn plass nok til å ikke behøve å være mer enn flere meter fra den nærmest gjesten eller ansatte!

 

 

 

Fordi vi jobber med og blant dyr, har vi alltid opprettholdt en høy standard når det gjelder hygiene og desinfisering. Siden begynnelsen av Corona Virus-pandemien har vi mer enn doblet mengden av antibac-stasjoner i parken, tatt bort aktiviteter og fôringer som ikke respekterer avstandskravet, omfattende skilting og informasjon over hele parken, enhver ansatt som har symptomer, også svært milde, må være hjemme og gjennomføre en øyeblikkelig Corona-test. De får ikke lov til å komme tilbake på jobb før de har blitt klarert av helsemyndighetene

 

 

 

Det er i utgangspunktet trygt å besøke Bjørneparken, men som ved enhver offentlig utflukt er det alltid risikoer. De som er i høyrisikogruppen for smitteoverføring, bør vurdere å utsette besøket til perioder da besøket er mindre.

 

 

 

Vi takker alle gjestene våre som har støttet parken i pandemien. De fleste tilbakemeldingene vi har fått har vært ekstremt positive. Vi forstår imidlertid at et besøk i Bjørneparken kanskje ikke er for alle. Hvis du har bestilt billetter til parken og ikke er komfortabel med risikoen som finnes i et offentlig miljø som vårt, vil vi med glede utsette besøket ditt til en dag senere i sesongen da det er færre besøkende. Hvis du velger å besøke oss, ber vi deg om å ta hensyn til andre og gjøre ditt beste for å opprettholde avstand og god hygienepraksis. Ved ankomst til parken er det mulig for dem som ønsker det å be om en ansiktsmaske i billettluken og du vil få en utlevert uten kostnad. Vi ser frem til å se deg i parken i sommer, eller når du er komfortabel med å besøke oss.

 

 

 

Hilsen Kees Oscar Ekeli,
Direktør
Bjørneparken

 

 

 

 

 

Som forberedelse til turen til Bjørneparken

 

  • Vi har en rekke stasjoner for desinfeksjon og håndvask.  Vi ber deg om å vurdere å ta med din egen lille flaske antibac for å sikre at du kan rense hendene når som helst.
  • Vær oppmerksom på at noen av våre fôringer har blitt kansellert for å hindre at våre gjester kommer for nær hverandre.  Dette betyr at man ikke lenger kan gå inn i bjørnehiet, holde en slange eller vise noen reptilfôringer.
  • Våre andre fôringsprogrammer som reven, reinsdyr og elg, amurleopard, ulv, bjørn og gaupe har endret seg. Vi vil nå ha 5 hovedaktiviteter spredd rundt i parken, der fôringer og aktiviteter gjentas flere ganger daglig. Vær tålmodig med vår revefôring der vi har begrenset antall personer inn i kabinettet på en gang.
  • Vær oppmerksom på at vi vil kreve familiegrupper og individuelle gjester å plassere seg med 1meters avstand under fôring og kødannelser. Når folkemengder dannes, kan våre ansatte høflig be deg om å gjøre mer plass.
  • Noen attraksjoner kan være stengt for ditt besøk. I skrivende stund vil vi å holde zipline stengt for sommeren da vi ikke klarer å opprettholde avstandsregelen for denne aktiviteten. Vi vil holde Plaskeland og vår berg-og-dalbane åpen i sommer, men dette kan endres på råd fra lokale helsemyndigheter.
  • Fra og med 20. juni har vi valgt å begrense antall besøkende til 1 500 per dag, med billetter som kun selges online. Siden det er et begrenset antall gjester hver dag, anbefaler vi at du booker besøket i god tid for å unngå skuffelse.
  • Vi oppfordrer våre gjester til å unngå bruk av kontanter.
  • All mat og drikke vil bli servert over disken av våre ansatte.
  • Vi har egne ansatte dedikert til sanitisering og rengjøring av alle toaletter og innendørs områder.
  • Sitteplasser er redusert ved en rekke av de offentlige programmene våre, og noen bord vil være lukket på restaurantene våre.

 

 

 

Vi ber om at du avstår fra å besøke oss dersom du nylig har vært syk, viser tegn på sykdom eller har reist utenlands de siste 10 dagene. Bjørneparken skal være et trygt sted for alle å besøke, og vi ber om din hjelp til å sikre alles helse og sikkerhet ved å praktisere regelmessig håndvask, god hoste/nysehygiene og ved å holde avstand fra andre.

 

Vi gleder oss til å se deg i parken!