Oppdatert: 11. juli 2020

Bjørneparken er åpen for sommersesongen 2020!

 

Bjørneparken inviterer alle våre gjester til å trygt kunne glede seg over et besøk i parken.
Som svar på tilbakemeldinger fra noen av gjestene våre og den nylige artikkelen som ble lagt ut i VG, ønsket vi å gi et klart, ærlig og gjennomsiktig svar.
I Bjørneparken har vi over 260 000 kvadratmeter uteområde som våre gjester og dyr kan glede seg over.
Med så mye plass er det alltid mulig å opprettholde anbefalt avstand til andre i parken – men vi kan ikke kontrollere bevegelsen til alle gjester i parken. Hvis du velger å delta på alle fôringer i vårt dagsprogram, vil du oppleve noen folkemengder. Du må da selv ta stilling til om du ønsker å være tilstede, eller om du vil oppleve dyrene på egen hånd eller vente til neste gang dyrene fôres.
Vi har gjort en betydelig innsats for å sikre at alle fôringene har en varighet på mindre enn 15 minutter for å redusere langvarig eksponering i folkemengder. Vi har omfattende skilting over hele parken for å minne våre besøkende om avstandskravet. Våre dyrepassere starter alle fôringer med en oppfordring til våre gjester om å holde minimum 1 meter avstand til hverandre. Vi har også en rekke andre tiltak som er beskrevet på vår hjemmeside.
Utenom de doble, programfestede publikumsfôringene er det fremdeles mulig å se de fleste av dyrene våre, og da med langt færre mennesker til stede dersom du går turen på egenhånd. Det er mer enn plass nok til å ikke behøve å være mer enn flere meter fra den nærmest gjesten eller ansatte!
Fordi vi jobber med og blant dyr, har vi alltid opprettholdt en høy standard når det gjelder hygiene og desinfisering. Siden begynnelsen av Corona Virus-pandemien har vi mer enn doblet mengden av antibac-stasjoner i parken, tatt bort aktiviteter og fôringer som ikke respekterer avstandskravet, omfattende skilting og informasjon over hele parken, enhver ansatt som har symptomer, også svært milde, må være hjemme og gjennomføre en øyeblikkelig Corona-test. De får ikke lov til å komme tilbake på jobb før de har blitt klarert av helsemyndighetene
Det er i utgangspunktet trygt å besøke Bjørneparken, men som ved enhver offentlig utflukt er det alltid risikoer. De som er i høyrisikogruppen for smitteoverføring, bør vurdere å utsette besøket til slutten av sommeren da besøket er mindre.
Vi takker alle gjestene våre som har støttet parken i år. De fleste tilbakemeldingene vi har fått har vært ekstremt positive. Vi forstår imidlertid at et besøk i Bjørneparken kanskje ikke er for alle. Hvis du har bestilt billetter til parken og ikke er komfortabel med risikoen som finnes i et offentlig miljø som vårt, vil vi med glede utsette besøket ditt til en dag senere i sesongen da det er færre besøkende. Hvis du velger å besøke oss, ber vi deg om å ta hensyn til andre og gjøre ditt beste for å opprettholde avstand og god hygienepraksis. Ved ankomst til parken er det mulig for dem som ønsker det å be om en ansiktsmaske i billettluken og du vil få en utlevert uten kostnad. Vi ser frem til å se deg i parken i sommer, eller når du er komfortabel med å besøke oss.
Hilsen Kees Oscar Ekeli,
Direktør
Bjørneparken

 

 

 

 

Som forberedelse til turen til Bjørneparken

  • Vi har en rekke stasjoner for desinfeksjon og håndvask.  Vi ber deg om å vurdere å ta med din egen lille flaske antibac for å sikre at du kan rense hendene når som helst.
  • Vær oppmerksom på at noen av våre fôringer har blitt kansellert for å hindre at våre gjester kommer for nær hverandre.  Dette betyr at man ikke lenger kan gå inn i bjørnehiet, holde en slange eller vise noen reptilfôringer.
  • Våre andre fôringsprogrammer som reven, reinsdyr og elg, amurleopard, ulv, bjørn og gaupe har endret seg. Vi vil nå ha 5 hovedaktiviteter spredd rundt i parken, der fôringer og aktiviteter gjentas flere ganger daglig. Vær tålmodig med vår revefôring der vi har begrenset antall personer inn i kabinettet på en gang.
  • Vær oppmerksom på at vi vil kreve familiegrupper og individuelle gjester å plassere seg med 1M intervaller for fôring og køsystemer. Når folkemengder dannes, kan våre ansatte høflig be deg om å gjøre mer plass.
  • Noen attraksjoner kan være stengt for ditt besøk. I skrivende stund planlegger vi å holde zipline stengt for sommeren da vi ikke klarer å opprettholde avstandsregelen for denne aktiviteten. Vi legger nå planer for å holde Plaskeland og vår berg-og-dalbane åpen i sommer, men dette kan endres på råd fra lokale helsemyndigheter.
  • Fra og med 20. juni har vi valgt å begrense antall besøkende til 1 500 per dag, med billetter som kun selges online. Siden det er et begrenset antall gjester hver dag, anbefaler vi at du booker besøket i god tid for å unngå skuffelse. Klikk her for å kjøpe billetter nå!
  • Vi oppfordrer våre gjester til å unngå bruk av kontanter.
  • All mat og drikke vil bli servert over disken av våre ansatte.
  • Vi har egne ansatte dedikert til sanitisering og rengjøring av alle toaletter og innendørs områder.
  • Sitteplasser er redusert ved en rekke av de offentlige programmene våre, og noen bord vil være lukket på restaurantene våre.

Vi ber om at du avstår fra å besøke oss dersom du nylig har vært syk, viser tegn på sykdom eller har reist utenlands de siste 10 dagene. Bjørneparken skal være et trygt sted for alle å besøke, og vi ber om din hjelp til å sikre alles helse og sikkerhet ved å praktisere regelmessig håndvask, god hoste/nysehygiene og ved å holde avstand fra andre.

 

Vi gleder oss til å se deg i parken!