Kornsnok!

– denne kan du holde – hvis du tør!

Kornsnoken kommer fra de sør-østlige delene av USA – fra det samme området som tusenvis av mennesker reiser til for å gå på tivoli, strender og spise is. Selv om det sikkert er gøy, så er det kornsnoken som er noe av det fineste du kan se der. Vi syns det er bedre for klimaet å ta kornsnoken hit, så du kan få god tid til å studere den på nært hold. Med sine nydelige farger er kornsnoken et smykke fra slangenes verden.

Hva i alle dager er en kornsnok?

Kornsnoken er en jeger som er mest aktiv om natten. I naturen kan de finnes i huler og trær. Slangen er flink til å klater og  fanger fugler, smådyr som rotter og mus og andre reptiler. Når den dreper byttet sitt kveler den det, før den spiser. Derfor kalles den en kvelerslange.

Dvale?

Ute i naturen tar kornsnoken en pause i noen måneder på vinterstid. Når den er i dvale spiser den ikke, men den må drikke.

Er det farlig å holde slangene i Bjørneparken?

Du skal alltid være forsiktig og gjøre som dyrepasseren sier. Kornsnoken er for liten til at den kan gjøre særlig skade på deg, men det er viktig at du er forsiktig, så slangen ikke skades på noen måte.

Dersom du tenker å anskaffe deg en slange anbefaler vi denne artikkelen hos Mattilsynet. Bjørneparken har ikke anledning til å overta dyr.

Visste du dette om kornsnoken?

  • Kornsnoken kan få 12 – 14 barn om gangen.
  • Normal levetid for en kornsnok ute i naturen er 6 – 8 år. I fangenskap kan den bli 23 år!
  • Normal lengde for en kornsnok er 100 – 180 cm.
  • Normal vekt for en kornsnok er 800 – 900 gram.
  • Du slutter å vokse en gang i tenårene, mens kornsnoken – og de fleste andre slanger vokser hele livet.
  • I mange år var det forbudt å ha slanger som kjæledyr i Norge. Kornsnoken er nå lovlig å ha som kjæledyr.
  • På latin heter kornsnok elaphe guttata. Litt guttete? Kanskje, men den fins selvfølgelig som både gutt og jente.