Hva lukter en kongepyton?

– helt konge, helt pyton, eller litt av begge??!?!

Det er bare én måte å finne det ut på. Kom og snus på den! I Bjørneparken kan du nemlig få lov til å holde en kongepyton. Det er en ekte hyperfarlig kvelerslange!

Hva i alle dager er en kongepyton?

Kongepyton er en “kvelerslange” som lever i Vest-Afrika. Den er en av de mindre slangene, men rekorden er 2,5 meter. Den liker seg godt i hull i bakken og nær vann. En kongepyton er mest aktiv om natten, og liker å gå på jakt i skumringen. Kongepyton er en av de 19 reptilartene som nå er lovlig å ha som kjæledyr i Norge. Ville du sovet sammen med en?

“Ball python”

På engelsk kaller man kongepyton for “ball python”. Det henger sammen med hva en kongepyton gjør når den er redd eller føler seg truet. Da ruller den seg sammen til en ball.

Hvem er kongepyton farlig for?

En kongepyton er mest farlig for fugler, rotter og mus. Men det er en kvelerslange som man skal ha respekt for. Det er derfor viktig å behandle slangen akkurat slik dyrepasseren sier om du er så heldig at du får holde en.

Dersom du tenker å anskaffe deg en slange anbefaler vi denne artikkelen hos Mattilsynet. Bjørneparken har ikke anledning til å overta dyr.

Visste du dette om kongepyton?

  • I Afrika, hvor kongepyton hører hjemme, hadde den en så sentral plass i tradisjonell religion og kultur at man den dag i dag gjerne bygger kister og arrangerer begravelse om man finner en død slange. 
  • Gjennomsnittslengden for kongepyton er 150 cm. Det er normalt med slanger fra 120 – 180 cm. Rekorden er 2,5 meter. 
  • Pytonslangen lever i mer enn 20 år. Rekorden som er satt i Philadelphia Zoo er 47 og et halvt år!!!
  • Navnet kongepyton kommer av at herskere i Afrika ofte brukte kongepyton som smykker.
  • På latin heter kongepyton python regius. Høres ut som en konge som lukter litt funky.